• Kantine v.v. Rijen blijft gesloten

Ondanks de door het kabinet aangekondigde maatregelen om vanaf 1 juli de corona-maatregelen te versoepelen, blijft de kantine van v.v. Rijen dicht. Hieraan liggen volgende oorzaken ten grondslag:

1.    Kantines van sportverenigingen (inclusief terrassen) dienen zich aan dezelfde regels te houden als de horeca zoals:

• Gasten hebben allemaal een vaste zitplaats.
    • De “doorstroming” bij bijvoorbeeld de entree en de toiletten moet goed zijn.
    • Gasten moeten altijd 1,5 meter afstand houden (behalve mensen uit hetzelfde huishouden).
    • Personeel moet altijd 1,5 meter afstand houden tot de gasten en het andere personeel.

2.    Bovenstaande maatregelen zijn te ingrijpend om in te regelen.

3.    Kantine van v.v. Rijen zou normaliter ook al gesloten zijn.

4.    Vanaf eind maart zijn alle fusten afgekoppeld (en is het bier niet meer gekoeld).

5.    Ook de koelingen zijn vanaf eind maart uitgezet (een enkele uitzondering daargelaten).

Om misverstanden te voorkomen:
    Er staan nog wel een x-aantal afspraken, vergaderingen en besprekingen in de diverse agenda’s. Deze gaan natuurlijk wel gewoon door.

Sportpark:
    Ook het sportpark is t/m 9 juli nog officieel gesloten! En dat geldt ook voor niet-leden. Omdat bij Hockeyclub Gilze-Rijen twee nieuwe watervelden worden aangelegd (en deze werkzaamheden naar verwachting rond half augustus zullen zijn afgerond) is het advies om kinderen niet naar het sportpark te laten gaan. Er is dan geen enkele vorm van toezicht namelijk.